EuroRegio how-to: van inschrijving tot podium

Samen hebben jullie hard getraind: jij en je paard zijn klaar om deel te nemen aan een EuroRegio-wedstrijd! Maar hoe verloopt zo’n wedstrijd eigenlijk? We nemen je mee door de verschillende stappen.

Administratie & inschrijven voor de EuroRegio
Alles begint bij de inschrijving, anders kan je natuurlijk niet deelnemen! In het zomerseizoen heb je een wedstrijdlicentie nodig om deel te nemen aan officiële wedstrijden zoals de EuroRegio’s. Op de website van Equibel kan je terugvinden welke licentie je nodig hebt voor de proef die je wil meedoen. Check ook zeker of jouw verzekering en die van je paard in orde zijn. Inschrijven doe je via het inschrijvingsplatform van de organisatie. Neem hiervoor een kijkje in onze kalender. Kies de proef waaraan je wil deelnemen, vul al jouw gegevens en die van je paard in en betaal het inschrijvingsgeld.

Tip: Wil je graag samen met stalgenootjes of vrienden bij elkaar staan? Geef dit dan op tijd door aan de organisatie zodat ze hier rekening mee kunnen houden.


Voorbereiding en aankomst
Naar een meerdaagse wedstrijd neem je heel wat spullen mee. Gebruik onze handige checklist zodat je zeker niets vergeet. Check op voorhand bij de organisatie of er stalbedekking bij de prijs inbegrepen is. Kijk ook na op welke dagen en uren je aan mag komen. Op de meeste locaties kan je al een dag van tevoren terecht. Na aankomst meld je jezelf eerst aan bij het secretariaat. Daar krijg je alle nodige informatie, zoals in welke stal je paard komt te staan en waar je voor allerlei diensten terechtkan. Breng eerst je stal in orde zodat je paard al even kan uitrusten. Nadien kan je jouw materiaal uitladen.

Zorgen voor je paard
Op een EuroRegio-wedstrijd sta je zelf in voor de verzorging van je paard. Dat is alleen maar leuk, want jullie kunnen meer tijd met elkaar doorbrengen! Omdat je paard nu niet op de weide kan, kan je overdag geregeld met hem een rondje wandelen. Aan de hand of onder het zadel, het is maar net waar jullie zin in hebben. Vaak zijn er ook grasveldjes of bermen waar je je paard aan de hand kan laten grazen.

Tijd voor actie!
Wanneer jij jouw proef moet rijden, vind je terug op de startlijst. Die kan je online terugvinden en hangt meestal ook op aan het secretariaat. Je bent al op de locatie, dus de stress van het vervoer en de files onderweg heb je niet. Maak daar gebruik van! Zadel je paard ruim op tijd op en neem je tijd om hem los te rijden. Veel succes! En vooral: geniet ervan!

Terug naar huis
Na enkele dagen vol plezier en mooie sport is het tijd om weer naar huis te gaan. Hopelijk heb jij genoten van jouw EuroRegio-wedstrijd en hebben je paard en jij weer heel wat ervaring opgedaan! Check zeker of je al jouw spullen hebt ingeladen voor je naar huis vertrekt. En vergeet je paard natuurlijk niet!

P.S.: Ben jij ingeschreven voor een EuroRegio-wedstrijd? Maak kans om je inschrijvingsgeld terug te winnen! Alle info vind je op euroregio.be