Jouw EuroRegio survivalgids: 8 tips voor een geslaagde wedstrijdervaring

Meedoen aan een EuroRegio-wedstrijd is een unieke ervaring. Het is net alsof je op internationale wedstrijd gaat: je rijdt meerdere proeven over verschillende dagen en je paard staat op de wedstrijdlocatie gestald. In deze EuroRegio-survivalgids geven we je 8 tips om er een geslaagde wedstrijd van te maken.

1. Vraag een vriend(in) om te groomen
Je paard verzorgen, opzadelen, parcours lopen, rijden, de stal uitmesten, … Op een EuroRegio heb je heel wat te doen. Vraag daarom aan een vriend(in) om je te helpen. Een extra paar handen maken een groot verschil en het leuke gezelschap is natuurlijk extra gezellig. Doordat je niet alles alleen moet doen, bespaar je jezelf heel wat stress. Ook je paard zal je daar dankbaar voor zijn!

2. Check op voorhand het weerbericht
Ga goed voorbereid op pad door het weerbericht te checken. Zo ben jij goed voorbereid op de weersomstandigheden en kom je niet voor verrassingen te staan.


3. Laat je parcours filmen
Zo kan je achteraf zelf bekijken hoe jullie rondje eruit zag, wat er goed en minder goed ging. Omdat je meerdere dagen parcours rijdt, kan je ook goed de vooruitgang zien die jullie maken over de verschillende proeven. Stuur de video nadien zeker naar je trainer, zodat die extra tips kan geven.

4. Hou je paard bezig
Je paard staat op een EuroRegio veel op stal. Voorkom dat hij zich gaat vervelen door regelmatig met hem te gaan wandelen, hem te laten grazen of even te longeren. Een liksteen, snoepjesbal of ander paardenspeelgoed zijn een leuke afwisseling. Geef je paard een extra poetsbeurt, geef hem een douche bij warm weer en verwen hem nog wat meer dan thuis!

5. Voorzie een EHBO-kit
Je hebt hem liever niet nodig natuurlijk. Maar je paard kan zichzelf altijd bezeren. Voorzie ontsmetting, wondzalf, vetwrap en iets om de benen te koelen. Daarnaast kan je ook een energy-booster en elektrolyten meenemen. Vergeet natuurlijk jezelf niet. Bijvoorbeeld enkele pijnstillers en een doosje pleisters, voor het geval dat.

6. Leer nieuwe mensen kennen
Je deelt de stalgang met een hoop andere ruiters en hun paarden. Leer de mensen rondom je kennen, dat maakt het eens zo leuk! Wie weet kunnen jullie elkaar wel helpen tijdens de EuroRegio of ontstaan er vriendschappen voor het leven!

7. Voorzie opbergruimte
Je zadel en ander materiaal wil je natuurlijk netjes en veilig opbergen. Voorzie bijvoorbeeld een mobiele zadelkast. Heb je die zelf niet, dan kan je die misschien lenen van een stalgenootje. Je kan ook een grote opbergbak met slotje aan je stal zetten. Eventueel kan je jouw zadel ook opbergen in de zadelkamer van je trailer of vrachtwagen.

8. Maak plezier en geniet ervan!
100% zeker de allerbelangrijkste tip voor de hele EuroRegio-wedstrijd! Maak er een onvergetelijke ervaring van, geniet van elk moment en heb plezier samen met je paard en mederuiters!

P.S.: Ben jij ingeschreven voor een EuroRegio-wedstrijd? Maak kans om je inschrijvingsgeld terug te winnen! Alle info vind je op euroregio.be