Unfortunately, this property has been sold

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Subscribe

Deze deels omwalde hofstede vindt haar oorsprong op het einde van de 11de eeuw, deel uitmakend van de historische Abdij Van Eversam. De rijke geschiedenis van deze hoeve is duidelijk voelbaar aan tal van authentieke elementen: de omwalling rond de hofstede, oude gemetste bruggen, zichtbare muurankers, een prachtig smeedijzeren toegangshek, het statige wapenschild van de abdij op de gevel e.a. Op vandaag is de hofstede in gebruik als paardenhouderij/fokkerij. In 2010 werd nog een milieuvergunning afgeleverd voor het houden van 25 paarden. Het woonhuis beschikt over een goede structuur van muren en een vernieuwd dak met onderdak. De hoge plafonds en aangename lichtinval maken van deze woning een prachtig renovatieproject. Op het gelijkvloers is de bewoonbare oppervlakte ca. 200m², dezelfde oppervlakte kan benut worden op de verdieping.
Het hoofdstalgebouw heeft een oppervlakte van 540m² (54m * 10m) en beschikt over een stallengang van 18 boxen. Vooraan het gebouw is een tijdelijke studio ingericht met alle comfort waar men tijdens de renovatie van de woning gemakkelijk kan verblijven. Ook de zolder van dit gebouw bestaat uit een dakconstructie in zeer goede staat, volledig voorzien van een onderdak.
Een tweede stalgebouw meet 40m * 13m en bestaat uit 7 boxen en een grote open ruimte, gemakkelijk in te richten als praktische binnenpiste. De buitenpiste van 40m * 70m is gedraineerd en kan ook gemakkelijk verlicht worden. Er is eveneens een longeercirkel voorzien met diameter 18,5m. Aan de straatkant staat een ruïne van wat ooit een prachtige schuur was. De mogelijkheid voor herbouwen bestaat!
De omheinde weides vormen één mooie blok en worden begrensd door een bos en een oude Ijzerarm. Vanuit de woning is er magnifiek ongestoord uitzicht op de volledige paardenaccommodatie en eigen weides. Deze karaktervolle abdijhoeve biedt alle faciliteiten voor het houden van paarden alsook de kans om een unieke historische woning hedendaags te verbouwen! Vrijblijvende plaatsbezoeken enkel op afspraak!

General

Address:Stavele
Reference:IF-2132
Asking price:Sold
Type:Property
Plot surface:69.483 m²
Width of plot:230 m

Division

Bedrooms:5

Legal information

Non. ind. rat. value:€ 1.396
Certification:NVT wegens geen verwarming
Allotment permit:No
Area application:Agricultural area of landscape importance
Flood sensitive:Property partially or completely located in a recognized flood zone
Flood area:Not announced
Monument:Not announced

Sold


You have to agree with the privacy policy of this website.
* Required field

Sold