Jouw landelijke woning herfstklaar maken? We geven je 5 tips

De herfst is begonnen, dit betekent dat het tijd is om het binnen weer extra gezellig te maken. Weet je niet precies hoe je hieraan moet beginnen? In dit blogartikel een aantal easy peasy tips om jouw landelijk interieur in een handomdraai herfstproof te maken.

  • Meer licht
Om extra licht en warmte in huis te brengen tijdens de herfstdagen, zijn kaarsen altijd een goed idee. De woonkamer is instant gezelliger met kaarsen in verschillende potjes en formaten. Na een lange werkdag is het trouwens de ideale manier om tot rust te komen.
 
  • Haal de natuur in huis
In de herfst vind je de mooiste decoratiestukken gewoon in de natuur. Noten, pompoenen of dennenappels vormen leuke details in je interieur. Je kan deze los op een tafeltje leggen of in een mooie schaal. Instant herfstgevoel, check! 
 
  • Warme kleuren
Met de juiste kleuren creëer je meteen een herfstige sfeer in huis. Bordeaux, bruin, rood of andere warme kleuren zijn typerend voor de herfst. Kleine accenten in huis zoals kussens, bloemen of potjes zijn ook makkelijk te vervangen als de herfst weer voorbij is. Het is een leuke manier om af en toe een kleine verandering aan te brengen in je interieur.
 
  • Sfeervolle warmte
De beste manier om het binnen gezellig te maken op een regenachtige dag is met een open haard of een kachel. Vuur zorgt voor een sfeervolle en aangename warmte. In het houten huis van Joost en Mariëlle komt de houtkachel volledig tot zijn recht, hier is het puur genieten.
 
  • Droom zacht
Ook in de slaapkamer maken kleine aanpassingen een groot verschil. Spreien en plaids in verschillende kleuren en stoffen maken een bed extra uitnodigend. Je zult niet meer willen opstaan!