Malheureusement, cette propriété a été vendue

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Inscrivez-vous

Deze deels omwalde hofstede vindt haar oorsprong op het einde van de 11de eeuw, deel uitmakend van de historische Abdij Van Eversam. De rijke geschiedenis van deze hoeve is duidelijk voelbaar aan tal van authentieke elementen: de omwalling rond de hofstede, oude gemetste bruggen, zichtbare muurankers, een prachtig smeedijzeren toegangshek, het statige wapenschild van de abdij op de gevel e.a. Op vandaag is de hofstede in gebruik als paardenhouderij/fokkerij. In 2010 werd nog een milieuvergunning afgeleverd voor het houden van 25 paarden. Het woonhuis beschikt over een goede structuur van muren en een vernieuwd dak met onderdak. De hoge plafonds en aangename lichtinval maken van deze woning een prachtig renovatieproject. Op het gelijkvloers is de bewoonbare oppervlakte ca. 200m², dezelfde oppervlakte kan benut worden op de verdieping.
Het hoofdstalgebouw heeft een oppervlakte van 540m² (54m * 10m) en beschikt over een stallengang van 18 boxen. Vooraan het gebouw is een tijdelijke studio ingericht met alle comfort waar men tijdens de renovatie van de woning gemakkelijk kan verblijven. Ook de zolder van dit gebouw bestaat uit een dakconstructie in zeer goede staat, volledig voorzien van een onderdak.
Een tweede stalgebouw meet 40m * 13m en bestaat uit 7 boxen en een grote open ruimte, gemakkelijk in te richten als praktische binnenpiste. De buitenpiste van 40m * 70m is gedraineerd en kan ook gemakkelijk verlicht worden. Er is eveneens een longeercirkel voorzien met diameter 18,5m. Aan de straatkant staat een ruïne van wat ooit een prachtige schuur was. De mogelijkheid voor herbouwen bestaat!
De omheinde weides vormen één mooie blok en worden begrensd door een bos en een oude Ijzerarm. Vanuit de woning is er magnifiek ongestoord uitzicht op de volledige paardenaccommodatie en eigen weides. Deze karaktervolle abdijhoeve biedt alle faciliteiten voor het houden van paarden alsook de kans om een unieke historische woning hedendaags te verbouwen! Vrijblijvende plaatsbezoeken enkel op afspraak!

Général

Adresse:Stavele
Référence:IF-2132
Prix demandé:Vendu
Type:Propriété
Superficie de la parcelle:69.483 m²
Largeur parcelle:230 m

Division

Chambres à coucher:5

Informations légales

RC de base:€ 1.396
No certificat PEB:NVT wegens geen verwarming
Permis de lotir:Non
Affectation urbanistique:Zone agricole avec paysage important
Sensible aux inondations:Zone inondable potentielle
Zone inondable:Pas annoncé
Patrimoine protégé:Pas annoncé

Vendu


Vous devez donner votre accord sur la politique de confidentialité de ce site web
* Champ requis

Vendu